Sposób przygotowania

Grzyby myjemy, a następnie moczymy w 1,5 litra wody przez całą noc tak wiec najlepiej zrobić to wieczorem.
Gotujemy w tej samej wodzie co były moczone przez 40 minut.
Dodajemy pokrojona na pół włoszczyznę i cebulę.
Gotowy wywar cedzimy.
Grzyby kroimy w paski i wkładamy z powrotem do garnka a warzywa możemy zostawić do dekoracji zupy.
Doprawiamy do smaku i zaprawiamy śmietana wymieszaną z 4 łyżkami ciepłej zupy.
Do tak przygotowanej zupy dodajemy ugotowany makaron np długie wstążki.
Posypujemy posiekana natka pietruszki przed podaniem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam grzybki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    musi być smaczny taki barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !