Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z prawdziwków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 1
sól do smaku
pieprz
śmietana 125 ml
natka pietruszki
makaron wstążki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z prawdziwków

Grzyby myjemy, a następnie moczymy w 1,5 litra wody przez całą noc tak wiec najlepiej zrobić to wieczorem.
Gotujemy w tej samej wodzie co były moczone przez 40 minut.
Dodajemy pokrojona na pół włoszczyznę i cebulę.
Gotowy wywar cedzimy.
Grzyby kroimy w paski i wkładamy z powrotem do garnka a warzywa możemy zostawić do dekoracji zupy.
Doprawiamy do smaku i zaprawiamy śmietana wymieszaną z 4 łyżkami ciepłej zupy.
Do tak przygotowanej zupy dodajemy ugotowany makaron np długie wstążki.
Posypujemy posiekana natka pietruszki przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.01.2014 09:37
musi być smaczny taki barszczyk
Anna169Hosz 02.12.2012 18:24
Smaczna.
manaika 21.04.2012 22:23
ciekawe
Jolanta40 10.11.2011 23:48
pycha
barbara11561 09.11.2011 15:25
świetny
ben-ka 12.08.2011 13:52
uwielbiam grzybki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak