Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kurkami i koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 2 garści
koperek 1 łyżka
makaron koraliki 1/2 szkl.
marchewka mała 1 szt.
seler 1/4 szt.
sól 1/2 łyżeczki
bulion 1 z pietruszką

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kurkami i koperkiem

Marchewkę i seler obrać ze skórki, a następnie zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Zagotować 1 litr wody, dodać 1/2 łyżeczkę soli chwilkę podgotować, dodać 1 opakowanie bulionu drobiowego babuni z pietruszką, gotować aż się rozpuści, dodać 2 garści oczyszczonych, świeżych kurek, 1/2 szklanki makaronu koraliki i gotujemy wszystko 6 minut, dodajemy łyżke koperku, chwilkę gotujemy i rozlewamy do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 11.08.2011 19:11
musi być smaczna bo wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak