Sposób przygotowania

Kilka łyżek oleju rzepakowego (Ziemia) rozgrzewamy w dużym garnku, dorzucamy cebulę czerwoną i białą (Metal) posiekaną w kosteczkę, podsmażamy, dodajemy pomidory (Drzewo) pokrojone w kostkę, smażymy wszystko razem, dodajemy majeranek do smaku (Ogień), chwilkę smażymy, dodajemy surową marchewkę (Ziemia) pokrojoną w talarki lub półksiężyce, podsmażamy, dodajemy por (Metal) pokrojony w piórka, podsmażamy, solimy odrobinę (Woda), następnie dodajemy przecier pomidorowy (Drzewo) ja dodałam pół słoiczka takiego małego jakieś dwie duże łyżki, mieszamy i chwilę pozostawiamy na ogniu, dodajemy koperek (Ogień) w moim przypadku garść suszonego koperku, podsmażamy, dodajemy pieczarki (Ziemia) umyte i pokrojone w plasterki, mieszamy i chwilę podsmażamy, doprawiamy czosnkiem przeciśniętym przez praskę (Metal), znowu razem mieszamy i dusimy chwilkę, dodajemy kiełbasę i boczek (Woda) pokrojone w kostkę, dusimy. Cukinię (Drzewo) obieramy, wydrażamy srodek z pestkami i kroimy w kostkę, Dodajemy do garnka, dolewamy wrzątku (Ogień) przykrywamy i dusimy jakieś 10 minut. Następnie dodajemy czerwoną paparykę (Ziemia) pokrojoną w kostkę, dusimy, dodajemy pieprzu (Metal) do smaku, dusimy oraz soli (Woda) do smaku i dusimy aż do miękkości wszystkich warzyw. Podajemy z pieczywem lub kaszą gryczaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !