Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z fasolki szparagowej z wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 20 dkg
średnia pietruszka 1 szt
średnia marchewka 1 szt
Korzeń selera 5 dkg
zielona część małego pora 1 szt
Kucharek SMAK WIOSNY - do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Pieprz biały mielony Prymat - do smaku
wołowina 35 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z fasolki szparagowej z wołowiną

Mięso dzielimy na 2 porcje. W garnku zagotowujemy wodę, wkładamy do wrzątku marchewkę (w całości) oraz mięso i gotujemy do momentu, aż będzie prawie miękkie. Następnie dodajemy drobno pokrojone pozostałe warzywa. Gotujemy całość na wolnym ogniu przez 10 minut (bez przykrycia). Wyjmujemy marchewkę i wołowinę. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę odrzucamy (można wykorzystać ją np. do sałatki). Zupę miksujemy, doprawiamy Kucharkiem, maggi oraz pieprzem. Przed podaniem układamy na zupie pokrojone mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 29.06.2012 08:54
dobreee
koala 23.05.2012 15:14
mniamuśna
Renata16 20.04.2012 11:08
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak