Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowo- jabłkowe cudo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
margaryna 175 g
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 sztuki
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowo- jabłkowe cudo

Jajka (całe) ubić z cukrem na białą masę. Powoli dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Margarynę roztopić, a po ostudzeniu dodawać do masy delikatnie mieszając. Ciasto podzielić w proporcji 2:1. Wlać do formy 2/3 ciasta, na nie ułożyć jabłka pocięte w plasterki. Na warstwę jabłek ułożyć pokrojone w plasterki banany. Na owoce wylać pozostałe ciasto tak, aby dokładnie przykryło banany. Całość można posypać wiórkami kokosowymi. Piec około 45 minut (200*C).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak