Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać do czasu rozpuszczenia się cukru, następnie dodać żółtka. Do dobrze ubitej masy dodać przesiane mąki z proszkiem. Upiec biszkopt na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Masa jabłkowa: 2 kg jabłek, 2 galaretki pomarańczowe, 0,4 l śmietany kremówki, 1 łyżka cukru pudru, 2 torebki Śmietanfixu.
Umyte jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i w rondlu uprażyć. Do gorących jabłek wsypać 2 galaretki, wymieszać do całkowitego ich rozpuszczenia się. Ciepłą masę jabłkową można wyłożyć na biszkopt. Po wystudzeniu na wierzch ciasta położyć ubitą śmietanę z 1 łyżką cukru pudru i zagęstnikiem (Śmietanfixem. Wierzch można udekorować startą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !