Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej w słoiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1,5 kg
sól 5 łyżeczek
cukier 1 szklanka
ocet 1/2 szklanki
olej 3/4 szklanki
chili 2 szczypty
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej w słoiki

Fasolkę oczyścić, pociąć na mniejsze kawałki i gotować w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki soli ok.15 minut. Odcedzić i przestudzić. Do fasolki dodać pokrojoną w kostkę cebulę, olej, ocet, resztę soli, cukier, chili i koncentrat. Wszystko wymieszać i odstawić na kilka minut. Sałatkę przełożyć do słoiczków. Pasteryzować ok.10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 21.08.2011 23:05
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak