Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w musztardowej zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe
woda 5 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
sól 1,5 łyżki
cebula 3 sztuki
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
musztarda 180 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w musztardowej zalewie

Ogórki obrać, pociąć wzdłuż na 4 części. Do każdego słoika (ok.300 ml) włożyć po 1/2 łyżeczki gorczycy, 2 ziarenka ziela angielskiego,kawałku liścia laurowego i grubym plasterku cebuli. Nałożyć ogórki, na wierzchu położyć znowu po plasterku cebuli. Wodę zagotować z octem, cukrem, solą i musztardą. Zalewą zalać ogórki. W razie potrzeby przygotować więcej zalewy zachowując proporcje. Pasteryzować ok.5-10minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.08.2012 00:10
Robię tak.
Weronika_eM 04.01.2012 14:57
pyszne
Jolanta_P-S 12.08.2011 17:53
tylko, że ja kroiłam ogórki w plasterki
Jolanta_P-S 12.08.2011 17:52
Robiłam takie ze słodka niemiecką musztardą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak