Sposób przygotowania

Ogórki obrać, pociąć wzdłuż na 4 części. Do każdego słoika (ok.300 ml) włożyć po 1/2 łyżeczki gorczycy, 2 ziarenka ziela angielskiego,kawałku liścia laurowego i grubym plasterku cebuli. Nałożyć ogórki, na wierzchu położyć znowu po plasterku cebuli. Wodę zagotować z octem, cukrem, solą i musztardą. Zalewą zalać ogórki. W razie potrzeby przygotować więcej zalewy zachowując proporcje. Pasteryzować ok.5-10minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Robiłam takie ze słodka niemiecką musztardą
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    tylko, że ja kroiłam ogórki w plasterki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię tak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !