Sposób przygotowania

z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec 2 placki na złoty kolor w temp. 170-180o C przez ok. 30 min.
Krem: 0,5 l śmietany kremówki, 0,5 szklanki cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 1 Śmietan fix, 2 łyżki żelatyny
rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie. Śmietankę ubijać
ok. 2 min., dodać cukier puder, cukier waniliowy i Śmietanfix, a na końcu tężejącą żelatynę, dokładnie wymieszać.
Placki przełożyć kremem.
Karmel: puszkę słodzonego zagęszczonego mleka gotować 2-3 godz. na małym ogniu.
Wierzch placka posmarować karmelem. Na wierzch ułożyć połówki lub posiekane orzechy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    to ciacho musi byc pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !