Sposób przygotowania

Udka kurczaka zalać 3 litrami wody. Włożyć kostki bulionowe, dwa ziarenka angielskie, listek laurowy oraz obrane i pokrojone na pół: marchewki, pietruszkę i por. Kiedy warzywa będą już na wpół miękkie, dodać brokuła. Gotować razem do miękkosci.
Wyjąć kurczaka, marchew, pietruszkę i pora. Mięso oddzielić od skóry i pokroić. Marchewkę pokroić w talarki.
Do blendera wlać kilka łyżek zupy oraz 3/4 różyczek brokułowych, zmiksować. Wlać z powrotem do garnka z zupą. Wrzucić tam pokrojonego kurczaka i marchew. Przyprawić,
na koniec wymieszać w kubeczku śmietanę z zupą i wlać ją do garnka, zagotować.
Posypać zupę posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    lubie brokułową.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam tą zupkę;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !