Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuły 500 g
udka kurczaka 2 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
por 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
kostka rosołowa 2 szt.
śmietana 18 proc 3 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa

Udka kurczaka zalać 3 litrami wody. Włożyć kostki bulionowe, dwa ziarenka angielskie, listek laurowy oraz obrane i pokrojone na pół: marchewki, pietruszkę i por. Kiedy warzywa będą już na wpół miękkie, dodać brokuła. Gotować razem do miękkosci.
Wyjąć kurczaka, marchew, pietruszkę i pora. Mięso oddzielić od skóry i pokroić. Marchewkę pokroić w talarki.
Do blendera wlać kilka łyżek zupy oraz 3/4 różyczek brokułowych, zmiksować. Wlać z powrotem do garnka z zupą. Wrzucić tam pokrojonego kurczaka i marchew. Przyprawić,
na koniec wymieszać w kubeczku śmietanę z zupą i wlać ją do garnka, zagotować.
Posypać zupę posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.01.2013 22:31
uwielbiam tą zupkę;)
Justyna/Dzastus 15.07.2012 12:42
lubie brokułową.
gosia561 09.01.2012 23:30
zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak