Sposób przygotowania

Na gotujące się mleko wsypać opłukany ryż i gotować na małym ogniu z dodatkiem soli do czasu, aż całe mleko zostanie wchłonięte przez ryż. następnie garnek owinąć np. w ręcznik i na ok. 1-1,5 godz. odłożyć w ciepłe miejsce ( ja daję pod poduszki:)).
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wyłożyć połowę ryżu. Zetrzeć na to jabłka(gdy są bardzo soczyste możemy zetrzeć w osobnym naczyniu i część soku odlać).
Jabłka posypać cukrem i cynamonem, wyłożyć pozostały ryz i zapiec w temp. ok. 150 stopni przez ok 25-30 min.
Po upieczeniu przystroić bitą śmietaną.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    jadłam i pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    dobry i lekki obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Zwłaszcza na taki dzień jak dziś:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    lubie taki ryz
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    ale smaczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię taki obiadek na słodko
  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super podane !
  • 1
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    pychotka takie danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !