Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem, jagodami i poziomkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
jagody 1 szkl.
poziomki 1 szkl.
galaretka owocowa 1 szt.
śmietana 30% 500 ml
cukier puder 2 łyżki
śmietan fix 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem, jagodami i poziomkami

Krem różowy: Śmietanę (250 ml) ubić z tężejącą galaretką rozpuszczoną w połowie ilości wody, tj. 1 szklance.
Krem śmietanowy: Pozostałą śmietanę ubić z cukrem i śmietan-fixem.
Wyłożyć na krem ubitą śmietanę. Udekorować wierzch ciasta owocami. Schłodzić w lodówce ok. 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 23.10.2011 10:55
super
iga2 23.08.2011 23:57
ale pycha!!!
1j1o1l1a1 11.08.2011 13:06
mniam...mniam...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak