Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chrzanowa z kiełbasą i jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 800 g
chrzan tarty 150 g
cebula 1 szt.
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana 18 proc 1 szkl.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pieprz ziarnisty 2 szt.
sok z cytryny 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szczypta
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt.
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowa z kiełbasą i jajkiem

Do garnka wlać 2,5 l wody, dodać przyprawy, obraną cebulę, kiełbasę i gotować godzinę. Po tym czasie wyjąć kiełbasę, dodać chrzan i gotować ok. 10 min. Następnie wywar przecedzić, mąkę wymieszać z wodą, wlać do zupy i zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać sok z cytryny, śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo i pokrojoną na plasterki kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak