Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu babci Helenki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

amaretto 50 ml
biszkopty podłużne 1 paczka
serek waniliowy 500 g
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu babci Helenki

Formę do ciasta najlepiej keksówkę wykładamy folią spożywczą.Biszkopty maczamy w likierze i układamy w formie jedną waestwę.Na biszkopty wkładamy serek waniliowy.Na serek kładziemy następna warstwę biszkoptów umoczonych w likierze z dwóch stron.Postępujemy tak do wyczerpania składników.Ostatnia warstwa to serek, który posypujemy kako. Schładzamy w lodówce całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 08.06.2012 19:41
babcia Helenka zna się na rzeczy
ilka_86 27.04.2012 08:49
uwielbiam tiramisu!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak