Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła z mirabelek

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 70 dkg
mirabelki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła z mirabelek

Mirabelki umyć, wydrylować, wrzucić do rondla. Smażyć ok. 30 minut i odstawić posok odparuje, w trakcie smażenia dodać cukru i cały czas trzeba pamiętać o mieszaniu powideł, szczególnie gdy zgęstnieją. Gdy powidła są już gęste gorące do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 11.08.2011 07:54
Jeszcze nie robiłam z tych żółtych,musiałabym spróbować bo jest tego wszędzie pełno .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak