Sposób przygotowania

BISZKOPT:
białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodać po 1 żółtku, wlać olej,wodę,ubijać. dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przygotować miskę metalową, wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. wlać połowę masy biszkoptowej i piec w 180 st.C, aż boki nie będą odstawać od miski. Wyciągnąć z piekarnika, wyciągnąć z miski i wyłożyć placek do góry dnem na drewnianą deskę. Upiec drugi biszkopt. Gdy ostygną przekroić na 3 części.
MASA ŚMIETANOWA:
Schłodzoną śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru (do smaku) i śmietan fixami. Brzoskwinie osączyć z zalewy, zostawić 2 cale, resztę pokroić w kostkę i wymieszać ze śmietaną.
MASA DO DEKORACJI:
Z mleka, cukru, mąki zwykłej i ziemniaczanej ugotować budyń. margarynę utrzeć na puszystą masę, dodać zimny budyń i ucierać. Podzielić na 2 części, do jednej dodać trochę barwnika czerwonego w celu uzyskania różowego koloru masy.


tacę wyłożyć folią aluminiową. Położyć spody biszkoptów. Wyłożyć 1/2 masy śmietanowej, biszkopt,masa śmietanowa, biszkopt.
Do połowy udekorować różową masą, drugą połowę 2/3 białej, Na górę położyć połówki brzoskwiń(sutki), udekorować resztkami masy i perełkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcin9

    Wolę prawdziwe, ale te także mogą być! :D Ciekawy przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !