Sposób przygotowania

Pory myjemy kroimy na 4 centymetrowe kawałki.Do rondelka wlewamy sos sojowy,wiśniówkę wodę,dodajemy imbir,czosnek olej sezamowy,oliwę z oliwek i miód,podgrzewamy do wrzenia,zmniejszamy ogień i dodajemy skórkę z cytryny i studzimy.Około 1/3 płynu odcedzamy to będzie sos z którym podamy mięso a reszt posłuży nam na marynatę.Umyte i osuszone mięso kroimy na kawałki nadziewamy na specjalne szpadki do szaszłyków i nabijamy na przemian kawałki mięsa i białe części pora.Układamy w płaskim naczyniu oblewamy marynatą przewracamy aby gęsta marynata pokryła kawałki mięsa,marynujemy pół godziny w temperaturze pokojowej.Układamy na tacce i pieczemy na grilli obracając co jakiś czas.Podajemy z sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !