Sposób przygotowania

Do miski wlać białka z jajek, dodać szczyptę soli i ubijać dodając po 1 łyżce cukru i cukier waniliowy. Gdy białka są ubite na sztywną pianę ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wcześniej przygotowanej brytfanny. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15-20 minut. Galaretkę wiśniową rozpuścić w gorącej wodzie, wylać na talerz, wystudzić. Gdy stężeje pokroić w paski. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i rozgotować. Do gorących jabłek wsypać galaretkę brzoskwiniową, dokładnie wymieszać. Biszkopt położyć na ściereczkę, wyłożyć mus z jabłek, wyrównać. Z jednej strony ułożyć galaretkę pokrojoną w paski. Następnie zwinąć w rulon, odłożyć do lodówki do ostudzenia. Wierzch rolady posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    świetny przepis,zabieram do siebie
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pyszna roladka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ładnie się prezentuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    rolada wygląda ślicznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lekka i smaczna rolada.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Wygląda rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !