Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry łopatki w sosie borowikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 4 plastry
borowiki 100 gram
olej do smażenia
śmietana 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki
przyprawa do gyrosu 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
rozmaryn 0,5 łyżeczki
tymianek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry łopatki w sosie borowikowym

Plastry łopatki stłuc, obtoczyć w odrobinie mąki i kłaść na gorący tłuszcz, podpiec, doprawić, podlać wodą i dusić aż będzie mięciutkie. Na osobnej patelni usmażyć grzyby i dodać do mięsa. Na koniec zagęścić śmietaną z mąką i doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.08.2014 14:05
bardzo dobre danie
Jodaj 11.08.2014 09:00
pychota obiadek:)
Andysz 26.04.2012 08:55
podoba mi się:)
andzia123 07.04.2012 11:01
mmmmmm
anja3107 04.11.2011 11:43
ciekawy obiadek
pawel6 11.08.2011 10:14
Musi być bardzo smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak