Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Cud

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
miękkie masło 250 g
jajko 4
mąka 2 szklanki
mleko 1/2 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
cynamon 2 łyżeczki
dżem z czarnej porzeczki 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Cud

Masło ucierać z cukrem na puch, nie przerywając mieszania dodać żółtka, połowę mąki wymieszanej z sodą, mleko, resztę mąki oraz kakao i cynamon. Na koniec dodać pianę z białek, delikatnie mieszać łyżką. Babkę piec godzinę w 180 st. C.

Ostudzoną babkę polukrować: sok z połowy cytryny utrzeć z cukrem pudrem (powinno go być tyle, by uzyskać odpowiednią gęstość).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 28.10.2011 11:58
prawdziwy cud mm
maciek7 13.09.2011 21:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak