Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka marchewkowe z marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki drobno startej 200 g
masło 200 g
mąka pszenna 2 szklanki
cukier puder 3 łyżki
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka marchewkowe z marmoladą

Masło siekamy z mąką za pomocą noża, dodajemy marchewkę (jeśli jest dużo soku, to odciskamy go) i cukier puder. Zagniatamy ciasto, jeśli trzeba dosypujemy mąki. Rozwałkowujemy na stolnicy, wykrawamy szklanką kółka i na każde dajemy pół łyżeczki marmolady, a następnie dokładnie sklejamy. Pieczemy na wysmarowanej masłem formie ok. 20 minut w 180 st. C. Jeszcze ciepłe ciastka posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.03.2012 23:49
ciekawe ciasto
maciek7 26.09.2011 21:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak