Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z orzechów włoskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
żółtko jajek 1
cukier 125 g
cukier waniliowy
mąka 2 łyżki
orzechy włoskie 155 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z orzechów włoskich

Jajko, żółtko, cukier i cukier waniliowy ubić na puszystą masę. Dodać mąkę i orzechy, dobrze wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wykładać łyżeczką niewielkie ilości ciasta w dość dużych odstępach (podczas pieczenia ciastka rozlewają się na boki). Piec w 160 st. C ok. 15-18 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak