Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z nadzieniem migdałowo-czekoladowo-waniliowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 15 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 4 szt.
migdały 5 dag
cukier puder 10 dag
czekolada gorzka 10 dag
laska wanili 1/2 szt.
śmietana 30% 20 ml
aromat waniliowy 2 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z nadzieniem migdałowo-czekoladowo-waniliowym

Ciasto:
Mąkę, masło, cukier puder oraz żółtka połączyć razem i zagnieść. Foremki do babeczek wysmarować masłem i wylepić ciastem. Piec około 15 minut w temperaturze 180ºC.

Nadzienie:
Śmietanę zagotować z pokrojoną wanilią, czekoladą, cukrem pudrem, zmielonymi migdałami i aromatem waniliowym. Upieczone babeczki napełnić wystudzoną masą. Pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.10.2013 07:10
uwielbiam babeczki
berys18 14.08.2013 08:26
super babeczki
fotoviderek 02.04.2013 07:40
Babeczki wspaniałe. Pycha :)
gacopierz23 27.01.2013 20:35
ekstra nadzienie
Fiffi 03.12.2012 23:27
ale smakołyki
fictor123 28.07.2012 09:37
muszą swietnie smakowac
caralajna 30.06.2012 09:00
jaka rozpusta, tyle wspaniałych smaków :)
Norgiusz 17.06.2012 10:57
pyszne
Papryczka 29.05.2012 21:29
super przepis
Ada-Gaba 13.05.2012 11:02
pyszne
dianix 31.03.2012 10:43
fajna wersja
MAR3STA 05.02.2012 18:09
ekstra!
aacaac 12.01.2012 12:35
mniam
ziutula
ziutula 02.12.2011 23:58
to nadzienie to smakowitość
kate.500 15.10.2011 16:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak