Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, kroimy ,w rzucamy do garnka i zalewamy litrem wody.
Dodajemy całe gałązki bazylii, szczyptę soli i cukier.
Z laski wanilii zeskrobujemy nasionka i dodajemy do pomidorów razem z osłonkami.
Gotujemy przez 30 minut, a po tym czasie przecedzamy przez gęste sitko.
Do przecedzonego bulionu pomidorowego dodajemy żelatynę i dobrze ją rozpuszczamy.
Najlepiej nalać pół gorącego bulionu do miseczki wsypać żelatynę rozmieszać, a dopiero wtedy wlać do reszty bulionu.
Tak przygotowaną i przestudzoną galaretę przelewamy do 150 ml kubeczków i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Przed podaniem ozdabiamy listkiem świeżej bazylii.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A to ciekawe!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajne i oryginalne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !