Sposób przygotowania

Mięso i namoczoną (ale dobrze odciśniętą z wody) kajzerkę zmielić. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni na łyżce oliwy. Dodać do zmielonego mięsa. Do masy dodać jajko, bułkę tartą, doprawić solą, pieprzem i odrobiną majeranku. Dobrze połączyć składniki. Uformować małe pulpeciki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Następnie podsmażyć klopsiki na rozgrzanym oleju na patelni.
W niewielkim garnku zagotować ok. pół litra wody, rozpuścić w niej kostkę rosołową. W międzyczasie pokroić koperek, a mąkę dobrze rozprowadzić w 1/3 szklanki wody. Do rosołu dodać koperek i gotować ok. minuty, następnie doprawić do smaku, zaprawić sos przygotowaną mąką
i zagotować. Na końcu dodać śmietanę, wrzucić pulpeciki i gotować
około 20 minut w sosie.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Często robię pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym.... I zawsze wszystkim smakują:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !