Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
Jabłka kroimy w talarki.3/4 części ziemniaków i jabłka układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian.
Oprószamy cukrem solą i pieprzem delikatnie każdą warstwę.
Śmietanę mieszamy z solą, pieprzem i gałką muszkatołową i zalewamy ziemniaki z jabłkami.
Bułkę tartą mieszamy z startym serem i posypujemy zapiekankę.
Zapiekamy w temp 200 stopni C przez 30 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze kiedyś taką zapiekankę zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Takie połączenie nie przyszłoby mi do głowy, fajne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    anula250

    Ciekawy przepis :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takiej zapiekanki nie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo ciekawa:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawe połączenie, warto wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !