Sposób przygotowania

Posiekaną cebule smażymy i łączymy z mięsem mielonym drobiowym.
Doprawiamy do smaku i dodajemy 2 jajka.
Ziemniaki ugotowane mielimy ,łączymy z mąka i jajkami.
Z przygotowanego ciasta robimy wałki i średnicy około 5 cm.
Kroimy na niewielkie kawałki równej wielkości.
Nakładamy na każdy po łyżeczce nadzienia i sklejamy formując kule.
Gotujemy w osolonym wrzątku .
Polewamy przed podaniem zrumieniona bułka lub podsmażana cebulką .

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jejku jak ja lubię takie kluchy!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne :-)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo lubię :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !