Sposób przygotowania

Agrest oczyścić z szypułek, opłukać i osaczyć. Miękkie masło, cukier, cukier wani­liowy i jajka zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia oraz letnim mlekiem. Ciasto rozłożyć na blasze starannie wysmarowanej tłuszczem. Na jego powierzchni ułożyć agrest i piec w rozgrzanym piekarniku. Białka z sokiem cytrynowym ubić na sztywną pianę, dodać cukier i pono­wnie ubić. Dodać migdały. Na upieczonym cieście ułożyć war­stwę piany i ponownie zapiec, aż piana nabierze złotej barwy. Wystudzone ciasto pokroić w kawałki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !