Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Ananasowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczeni 1 łyżeczka
Krem:
ananas 1 puszka
mąka pszenna 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
masło 1 kostka
żółtko jajek 4 sztuki
wiórki kokosowe 20 dag
białko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Ananasowe

Biszkopt:
białka ubić z cukrem na sztywno, lekko mieszając dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec ok. 35 min. Kiedy ostygnie nasączyć. Nasączenie: 0,5 szklanki wody z cukrem i sokiem z cytryny ja czasem dolewam trochę alkoholu :)
Krem:
Z puszki ananasów odsączyć 1 szklankę soku i ugotować na nim budyń dodając do niego mąkę i cukier, po wystygnięciu zmiksować z margaryną i żółtkami dodać pokrojone ananasy.
Beza:
Białka ubić na sztywną pianę cukrem dodać wiórki i upiec na folii aluminiowej.Biszkopt nasączyć, wyłożyć krem i wiórki. Najlepszy następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 10.08.2011 18:21
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak