Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec kawowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
woda 1/2 szkl.
mleko 1/2 szkl.
cukier 2 łyżeczki
cappuccino 3 łyżeczki
śmietana 30% 500 ml
cappuccino 1 szkl.
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
czekolada mleczna 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec kawowy

Biszkopt przekroić na pół. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać przesianą kawę cappuccino, wymieszać. Biszkopt nasączyć ostudzonym naparem z kawy, kawy cappuccino, cukru, mleka i wody. Do kremu dodać ostudzoną, rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Wymieszać. Wyłożyć 2/3 masy na połowę ciasta, przykryć drugą połową. Wyłożyć resztę kremu, posypać startą czekoladą. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 12.01.2012 08:12
pewnie bardzo pyszny
Misiek1 11.08.2011 13:07
Pyszniutki!
Emilia22 10.08.2011 17:13
wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak