Sposób przygotowania

Tortownicę wyłożyć biszkoptami,biszkopty polać galaretką brzoskwiniową, rozpuszczoną w 1,5 szklanki przegotowanej wody (galaretka ma być gorąca) tortownicę wstawić do lodówki,aż biszkopty zastygną. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody.Wystudzić, do zimnej galaretki wlać, zimne skondensowane mleczko z lodówki,ubijać widełkami do piany mikserem,aż masa zacznie rosnąć i gęstnieć.
Wylać na biszkopty,wstawić do lodówki,galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody,wystudzić. Tężejącą galaretką zalać,wstawić do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !