Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
galaretka brzoskwiniowa 2 opakowania
galaretka cytrynowa 2 opakowania
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka bez pieczenia

Tortownicę wyłożyć biszkoptami,biszkopty polać galaretką brzoskwiniową, rozpuszczoną w 1,5 szklanki przegotowanej wody (galaretka ma być gorąca) tortownicę wstawić do lodówki,aż biszkopty zastygną. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody.Wystudzić, do zimnej galaretki wlać, zimne skondensowane mleczko z lodówki,ubijać widełkami do piany mikserem,aż masa zacznie rosnąć i gęstnieć.
Wylać na biszkopty,wstawić do lodówki,galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody,wystudzić. Tężejącą galaretką zalać,wstawić do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 10.08.2011 17:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak