Sposób przygotowania

Kalafior dzielimy na 10 małych różyczek.
Gotujemy 15 minut w osolonym wrzątku.
Wyjmujemy,odcedzamy i studzimy.
Cebule drobno kroimy ,dodajemy do mięsa,jajka i 2 łyżek bułki tartej.
Mieszamy, doprawiamy do smaku.
Dodajemy odrobinę wody, by masa mięsna była trochę luźna.
Dzielimy mniej więcej na 10 równych kawałków.
Nakładamy na każdy po różyczce kalafiora.
Masę mięsną z kalafiorem kształtujemy w podłużną elipsę,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z sosem np. czosnkowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    tak to jeszcze nie jadłam,jak zrobisz,to zaproś:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super kolacyjka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !