Lodówka

Sposób przygotowania

Kupujemy żeberka w jednym lub 2 pasach jednakowych długości. Myjemy, osuszamy .
W miseczce rozrabiamy 3 łyżki soku z ananasa (z puszki) z 2 łyżkami miodu i 2 łyżkami oleju.
Smarujemy pasy żeberek i układamy je w brytfannie.
Pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni C.
Ananasa z puszki smarujemy przygotowaną i pozostałą nam ze smarowania mięsa miodową zalewa i wkładamy do żeberek około 10 minut przed końcem pieczenia.
Papryczki chilli ścieramy delikatnie na tarce o małych oczkach i posypujemy nimi żeberka.
Podajemy ze świeżym pieczywem lub podpieczona na patelni bagietką .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawe smaki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to musi być pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Mięso na słodko - coś dla mnie. Pycha.
  • 2
    original
    Opublikowano

    misia53

    ja jestem na tak ale moich facetów nie mogę nauczyć smaków słodkich mięs
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawa jestem smaku, chyba wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !