Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion z kulkami z kuskusu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
jajko 3 szt
parmezan starty 5 dag
lubczyk 1 gałązka
pieprz do smaku
sól do smaku
kasza 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion z kulkami z kuskusu

1. Lubczyk myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
2. Jajka starannie ubijamy, a następnie mieszamy z kuskusem i parmezanem. Doprawiamy sola i pieprzem.
3. Bulion zagotowujemy. Łyżką wkładamy po porcji masy jajecznej do wrzątku i gotujemy ok 5 min. Od czasu do czasu mieszamy. Posypujemy lubczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 01.10.2013 08:40
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak