Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z porzeczek i malin

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 kg
maliny świeże ,5 kg
cukier na litr wody 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z porzeczek i malin

owoce opłukać i rozmiażdzyć. do miazgi dodać pół litra wody i gotować 5 minut. odcisnąc sok. wsypać cukier. sok bez cukru gotować 20 minut. w czasie gotowania zebrać pianę. goraca galaretkę dac do słoików i przechowywać w chłodny, miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 01.03.2011 01:37
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak