Sposób przygotowania

Kostkę bulionową zalać 2 szklankami wrzątku, wrzucić kotlety sojowe i ugotować (10-15 minut).
Wyjąć z garnka, wystudzić i pokroić w paski. Bulion (jeśli nie wyparował zostawiamy).
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Do bulionu (po kotletach) dodać litr wrzątku (odjąć 4 łyżki do innego naczynia), dodać cebulę i kotlety, wymieszać. W 4 łyżkach wrzątku rozmieszać mąkę i wlać. Zagotować i zmniejszyć ogień.
Poddusiść a następnie dodać sos sojowy, musztardę, koncentrat oraz przyprawy. Gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać.
Całość gotowania nie powinna przekraczac godziny.
Stroganowa podajemy jako \"zupę\", posypanego pokrojonymi ogórkami ew jako dodatek do ziemniaków, ryżu, makaronu sojowego (również z ogórkami)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !