Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki w sosie jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
kefir 2 szkl
cukier 5 łyżek
woda 3 łyżki
mąka 2 szkl
skórka pomarańczy 1 szt
jabłko 1 szt
bita śmietana do dekoracji
sól do smaku
oliwa 0.5 szkl
Goździki całe Prymat 3 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki w sosie jabłkowym

Jajka wymieszaj z dwiema szklankami kefiru i mąką.Dodaj szczyptę soli.Ciasto powinno być gestsze niż do naleśników.Rozgrzej tłuszcz na patelni i smaż placuszki(z obu stron na rumiany kolor).Syrop do polewania racuszków:zagotuj razem cukier,goździki,sok pomarańczowy i wodę.Dodaj żurawinę oraz obrane i pokrojone w kostkę jabłko.Duś przez ok.5minut.Placuszki możesz podawać udekorowane bitą śmietaną i żrwainą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 20.08.2011 11:48
SMACZNE
suzana 10.08.2011 14:33
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak