Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić z cukrem i odrobiną mleka. Do miski wrzucić pozostałe składniki, dodać rozrobione drożdże i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto lekko wyrobić i podzielić na 12 części. Z każdej części uformować bułkę, kładziemy na blachę i pod przykryciem zostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować jajkiem. Pieczemy ok 15 min w 190`C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    ładnie wygładają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !