Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżki 2
mleko 1 szklanka
galaretki żółte 2
galaretka czerwona 1
truskawki
Biszkopt 1 gotowy
serek homogenizowany 550 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Galaretki żółte rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, pozostawić do lekkiego stężenia. W dużym naczyniu ubić dwie Śnieżki w jednej szklance mleka, do ubitej śmietany dodać serki homogenizowane oraz lekko stężałą galaretkę. Wymieszać i wylać całość na biszkopt. Ułożyć truskawki i odstawić do stężenia do lodówki. W międzyczasie rozpuścić galaretkę czerwoną według opisu na opakowaniu. Wystudzoną wylewamy na stężały sernik i ponownie odstawiamy do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.10.2011 11:12
pyszny
maciek7 29.09.2011 21:56
pycha
olivka 26.08.2011 19:31
tak apetyczne, że chciałoby się zjeść od razu:)
Ziabela 12.08.2011 19:15
muszę sprobowac;)
halina17 10.08.2011 13:50
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak