Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
mąka 1 łyżka
sól
olej
grzyby suszone 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta z grzybami

Grzyby dobrze wypłukać, namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić, pokroić, wywar zachować. Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wywarem z grzybów. Ugotować, połączyć z grzybami. Z mąki i oleju zrobić zasmażkę, dodać posiekaną cebulę, rozprowadzić 3 łyżkami wody. Wlać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu bez przykrycia, aż zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 12.11.2014 10:07
Suszone czy pieczarki jak na zdjęciu?
eliza135 27.12.2012 20:50
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak