Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Jogurtowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 g
mąka pszenna 3 kubeczki
cukier 2,5 kubeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jaja 3 sztuki
olej roślinny 1 kubeczek
cukier puder do posypania wierzchu

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Jogurtowe

Zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj resztę składników i wymieszaj na gładką masę. Przełóż do niedużej (około 20 cm średnicy), okrągłej formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto nie przykleja się do niego. W razie konieczności piecz ciasto jeszcze trochę dłużej, aż wyjęty patyczek będzie suchy.

Uwaga! Tego ciasta nie wolno wyrabiać, miksować ani ubijać. Tylko wymieszać! Do wymieszania składników można użyć miksera, włączonego na bardzo wolnych obrotach, ale należy przestać miksować, jak tylko masa będzie jednolita.

Kubeczek 200 g.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak