Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
jajko 1
cebula 1
biały ser 20 dag
ziemniaki 80 dag
tłuszcz 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać, przepuścić przez maszynkę wraz z serem. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na tłuszczu, doprawić solą i pieprzem. Z mąki, jaja i wody zagnieść ciasto na pierogi. Nadziewać przygotowanym ziemniaczanym farszem i gotować w dużej ilości osolonej wody. Wyjmować łyżką cedzakową, polać tłuszczem razem ze skwarkami. Do pierogów można podać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.10.2011 15:11
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak