Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa na rosole z koralikowym makaronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeń 1/4 szt
kostka rosołowa 1 szt.
kostka wołowa 1 szt.
sól 1 łyżeczka
makaron koraliki 1 filiżanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa na rosole z koralikowym makaronem

Porcję rosołową podzielić na mniejsze kawałki, zalać 2 litrami wody, wsypać 1 łyżeczkę soli, przykryć i gotować ok. 8 minut, w tym czasie pojawiają sie na powierzchni szumowiny, które należy łyżką cedzakową usunąć. W między czasie przygotować warzywa, obrać je ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Po około 20 minutach gotowania dodać do zupy warzywa, następnie wsypać 1 filiżankę makaronu - koraliki i gotować 8 minut. Zupę przelać do miseczek i ozdobić listkami selera naciowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.08.2011 10:56
Jestem miłośniczką niezabielanych zupek.
bejciu24 11.08.2011 19:14
prosta apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak