Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć we wrzątku, zdjąć skórkę i pokroić na cząstki. Paprykę pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić w garnku na oleju. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na patelni i dodać do warzyw. Wszystko dusić na dużym ogniu bez przykrycia aż wyparuje połowa płynu. Po tym czasie przykryć garnek, zmniejszyć ogień i dusić aż wszystkie składniki zmiękną. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, doprawić papryką i dusić jeszcze ok. 10 minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Podawać z leczo.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !