Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 600 g
jajko 6 szt
cukier 400 g
margaryna kostka 1.5 szt
powidła śliwkowe 500 g
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżki
zapach waniliowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec

Margarynę dokładnie posiekać z mąką,dodać proszek do pieczenia.Ubić żółtka z 100g cukru.Masę dodać do mąki.Wyrobione ciasto podzielic na trzy równe części.Jedną z nich delikatnie rozrobić z dwiema łyżkami kakao.Dwa kawałki ciasta zamrozić w lodówce.Jedną,białą porcję ciasta rozprowadzić na blaszce(nie smarować blaszki tłuszczem).Na ciasto położyć równą warstwę powideł.Następnie zetrzeć na grubej tarce ciasto kakaowe i rozsypac na powidłach.Wyłożyć ubitą pianę z białek i 300g cukru.Trzecią część ciasta zetrzeć na wierzch.Piec ok.1godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak