Sposób przygotowania

Margarynę dokładnie posiekać z mąką,dodać proszek do pieczenia.Ubić żółtka z 100g cukru.Masę dodać do mąki.Wyrobione ciasto podzielic na trzy równe części.Jedną z nich delikatnie rozrobić z dwiema łyżkami kakao.Dwa kawałki ciasta zamrozić w lodówce.Jedną,białą porcję ciasta rozprowadzić na blaszce(nie smarować blaszki tłuszczem).Na ciasto położyć równą warstwę powideł.Następnie zetrzeć na grubej tarce ciasto kakaowe i rozsypac na powidłach.Wyłożyć ubitą pianę z białek i 300g cukru.Trzecią część ciasta zetrzeć na wierzch.Piec ok.1godziny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !