Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć.
Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Paprykę pokroić w słupki lub w kostkę i dorzucić do cebulki, poddusić. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki; wrzucić do reszty warzyw i dusić do miękkości a następnie przestudzić.
Do warzyw dodać ketchup i dokładnie wymieszać, można doprawić pieprzem. Śledzie osączyć, pokroić w małe kawałki i dodać do warzyw, ponownie wymieszać. Ew można doprawić solą choć nie polecam. Leczo przełożyć do słoika lub innego naczynia zamknąć szczelnie i zostawić najlepiej na całą noc w lodówce, aby się przegryzło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    intrygujący przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    To bardzo ciekawy przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !