Sposób przygotowania

Wyluskac groszek, umyc i odsaczyc.
Mieso (jakie kolwiek , moze byc z kurczaka, cielecina lub baranina ), pokroic na porcje.
Na rozgrzana oliwe wrzucic miesko, pokrojona cebulke,podsmazyc, dodac przecier pomidorowy, harisse, papryke w proszku, sol i zamieszac ;
Podlac woda i dusic.Jak miesko bedzie w polowie ugotowane, dodac groszek zielony i dalej dusic.kontrolowac poziom wody, zeby to byl sos, a nie zupa.
Mozna z groszkiem wrzucic ziemniaka podzielonego na \"cztery\", lub karczocha.
Jak juz wszystko bedzie miekkie, sprawdzamy sol, mozna popieprzyc i serwowac cieple z bagietka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ojejku co za pyszności- i jak tu nie przytyć od takich przysmaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Musiałam sprawdzić co to 'harissa' - danie na ostro :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super!!!!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !