Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos na bazie zielonego groszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 500 gr
zielony groszek 700 gr
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 1 lyzka
harissa 1/2 lyzeczki
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 lyzeczki
oliwa Pol szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos na bazie zielonego groszku

Wyluskac groszek, umyc i odsaczyc.
Mieso (jakie kolwiek , moze byc z kurczaka, cielecina lub baranina ), pokroic na porcje.
Na rozgrzana oliwe wrzucic miesko, pokrojona cebulke,podsmazyc, dodac przecier pomidorowy, harisse, papryke w proszku, sol i zamieszac ;
Podlac woda i dusic.Jak miesko bedzie w polowie ugotowane, dodac groszek zielony i dalej dusic.kontrolowac poziom wody, zeby to byl sos, a nie zupa.
Mozna z groszkiem wrzucic ziemniaka podzielonego na \"cztery\", lub karczocha.
Jak juz wszystko bedzie miekkie, sprawdzamy sol, mozna popieprzyc i serwowac cieple z bagietka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 18.07.2012 09:46
super!!!!;)
bami 04.02.2012 13:07
Musiałam sprawdzić co to 'harissa' - danie na ostro :)
angelika14 11.10.2011 22:24
ojejku co za pyszności- i jak tu nie przytyć od takich przysmaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak